Коя прахосмукачка AEG AE7820EL или RUSSELL HOBBS RH18521?

prahosmukachki

Днес ще сравним 2 модела прахосмукачки от различни класове, естествено ако въпросът беше коя прахосмукачка е с по-добри показатели, темата щеше да приключи още сега защото това със сигурност е AEG CYCLONE AE7820EL, която между другото е една от най-добрите прахосмукачки в каталога ни!

Но това е съвсем друга тема, сега няма да говорим коя е по-добрата от двете ами ще обясним добрите и лошите страни на двете и ще ви насочим към правилният за вас клас прахосмукачка!

Защо правилният за вас? Ами защото за всеки продукт си има добри собственици и обратното. Но се случва също така продуктът да се окаже в някаква степен непотребен или незадоволителен, а в други непотребно скъп!

AEG-AE-7820-EL

Ще започнем с прахосмукачката на AEG AE7820EL

Защо със нея? Ами защото ми е любим модел и в къщи си имам и ползвам нея и ще ми е по-лесно да започна именно от там. Ако сте чели статията ми от преди няколко дена Прахосмукачката загрява и спира. Какво да направя преди да я пратя за ремонт? сигурно сте забелязали филтрите на прахосмукачката която дадох за пример? Ами моделът е аналогичен и за мен е може би еталон за това как трябва да бъде конструирана филтриращата система на всяка една прахосмукачка!

Удобна, лесна и най-важното евтина за почистване, в комбинация с красив дизайн, голям контейнер за боклук и цял арсенал от четки (половината от които най-вероятно никога няма да ползвате). Да продължавам ли?

  • Тиха ли е? … Ами не много, но със сигурност е по-тиха от останалите прахосмукачки в класа си.
  • Почиства ли добре? … Да дори толкова, че после няма да искате да почистите контейнера в който само ви чакат да го отворите хиляди микроорганизми обитавали стаята ви преди това.
  • Удобна ли е? Може би не толкова колкото AEG Energica AS210BL / 1500W или друга малка и компактна прахосмукачкано си има и своите предимства като малката турбо четка с която можете да кажете сбогом на космите от домашните любимци по канапето или дивана.

russel-hubbs-RH18521

И победителят по цена RUSSELL HOBBS RH18521

Дизайнът на тази прахосмукачка е от бъдещето, дори когато я видях за първи път се запитах „Цената която виждам вярна ли е?„, при тестовете тя се държеше доста добре, всмукателната и сила е абсолютно достатъчна, близка, но все пак по-слаба от тази на AEG 7820EL. Контейнерът и може би се почиства една идея по-лесно, но после се сглобява една идея по-трудно, което лично според мен е минус!

Технологичен плюс който тя има пред AEG-то е може би корпусната дръжка, като при AEG-то дръжката е само една и тя се намира на горният край на контейнера, а при синьото зверче тя си неразделна част от корпуса.

  • Тиха ли е? … Не пък и къде лъжат, че прахосмукачките с контейнери могат да бъдат тихи?
  • Почиства ли добре? … Няма как да бие Немската машина, но показва завидна всмукателна мощност и много добри резултати в реални условия,
  • Удобна ли е? – удобството е подплатено от сигурността на монолитната конструкция, дизайнът радва окото и не пречи по никакъв начин.

Защо и коя прахосмукачка да изберем?

Аз бих ви препоръчал АЕГ-то, но това е като да ви кажа да си купите Мерцедес вместо БМВ (всъщност разликата може би е такава, но това е друг въпрос), сега ще говорим за цена и съответно технологични разлики.

AEG 7820EL е добър избор ако искате да дадете повече пари (кой обаче иска да дава повече пари?) и искате да имате турбо четки, четки за паркет и останалите приставки в комплекта. На мен не ми трябваха (но все пак взех АЕГ-то),  обаче по това време нямахме налична от прахосмукачката на  RUSSELL HOBBS, ако сега трябва да си взема втора прахосмукачка за вилата примерно честно казано не бих се замислил и бих си взел по-евтината от двете защото първо ще ми останат поне 70лв… за скариди (к’ви са те’с скариди сега?) и второ няма да ме е яд, че като не я пазя ще се „по-очука“ малко, точно както ако имах БМВ и обратно на усещането което бих имал с един чистокръвен Немски Мерцедес!

Георгиев

Самопровъзгласил се инжИнер, многознаец с претенции за писател ( двойкаджия по български ) и готвач.

Други статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.