Прахосмукачката загрява и спира! Какво да направим преди да я пратим за ремонт?

Прахосмукачката ви загрява прекомерно или вече се е стигнало дотам, че след няколко минути работа спира да работи сама?

Това е проблем който се случва много често и е възможно да се случи на всеки. Важното е да се знае, че причините за това винаги са едни и същи и решението на проблема в повечето случаи е толкова просто, колкото да си смените филтрите на прахосмукачката или поне да ги почистите!

Точно така почистете филтрите на прахосмукачката си!

Това е най-лесният и евтин вариант, да ползвате прахосмукачката си дълги години без да имате особени проблеми! И като казвам да си почистите филтрите имам предвид всички филтри с които е оборудвана прахосмукачката.

Много от прахосмукачките имат скрити филтри, преди или след двигателя, вътре в контейнерите за боклук когато прахосмукачката е без торбичка или в редки случаи в телескопичната дръжка!

filtri-prahosmukachka

 

Защо прахосмукачката спира след няколко минути работа?

Ако си мислите, че това е електрически проблем няма да е грешно да ви кажа, че това е така, но всъщност това не е проблем, а електрическа термо-защита която предпазва прахосмукачката ви от изгаряне!

Това е последният “стадий”, ако може да бъде наречен така процеса на замърсяване и несмяна на филтрите при прахосмукачките.

До какво може да доведе това?

Ако прахосмукачката ви все още стартира при пускането, това е добър признак, който показва, че все още не е твърде късно тя да бъде спасена от сигурна гибел! Ако обаче се усеща искрене като шум или дори под формата на искри, които излизат от изпускателният отвор след двигателя има голяма вероятност прахосмукачката ви да е за подмяна на двигател! А причина за това са боклуците които са заобикаляли филтрите (понеже са били задръстени) и при преминаването през двигателя са спомогнали за бързото му износване!

Може ли да се почистят филтри от хартия?

Ако вашата прахосмукачка има хартиени филтри от чиста целулоза това означава, че ще трябва да си закупите нови! Ако обаче филтрите са от плат, дунапрен или други материали позволяващи мокренето и ефективното им почистване и след това използването им отново в прахосмукачката, като обаче трябва да се знае, че филтри които са били оставени дълго време в силно замърсено състояние губят част или повече от свойствата си!

Прахосмукачки с какви филтри са най-оптимални?

Когато казваме оптимални имам в предвид, филтри които са евтини за поддръжка и с достатъчно добри почистващи показатели!

За щастие ние избираме винаги най-доброто на пазара за нашите клиенти и сме подбрали най-добрите модели от различни класове с високо съотношение на Икономичност/Цена/Качество.

За да направите своят правилен избор първо разгледайте всички модели прахосмукачки които предлагаме.

Добави коментар