Полу-професионални планетарни миксери и за кой са подходящи?

KitchenAid-stand-mixer

Поради големият интерес към планетарните миксери които предлагаме и особено от цехове и фабрики ще обясня за кой са подходящи тези планетарни миксери. И дори още по-добре за какво могат да бъдат използвани и във какъв обем.

Какво може да се прави с планетарните миксери?

Можете да месите тесто очевидно, в 99% от случаите планетарните миксери се купуват с тази цел, точно затова и аз си взех планетарен миксер за вкъщи и понеже не съм фабрика или цех си го ползвам безпроблемно вече повече от година.

Освен тесто за хляб, козунак и всякакви кексове и сладки с планетарен миксер може да се бърка кайма, да се разбиват белтъци за сладкиши, да се прави разбит хайвер и каквото още се сетите за което използвате ръчният миксер!

За какви обеми на работа може да се използват нашите планетарни миксери?

Това е вторият най-важен въпрос на който сега ще дам отговор…
Ако вие си вземате планетарен миксер за у дома това не ви интересува, защото обемите са по-големи от необходимите за 10 членно семейство, тези обеми касаят по-скоро фабриките и цеховете.

Всичките миксери са с заложен капацитет на работа средно по около 5кг/ден или обърнато във време 1-2 часа работа на ден. Вече се досещате, че в домашни условия няма как да достигнете посмъртно такъв обем от работа дори и някога да ви се наложи миксерът да работи 4 часа на ден това няма да му нанесе щети понеже това са пикови моменти, а не редовни.

Опитът ни с планетарните миксери и хората на които вършат работа.

Планетарните миксери които ние предлагаме както вече споменахме са подходящи за полу-професионална употреба, която включва домашна употреба и професионална употреба, но в обемът който посочих по-горе. Продавали сме миксери на заведения които ги ползват всеки ден, продавали сме ги и на домакинства. Досега сме имали един единствен случай на след гаранционен ремонт от заведение заради това, че миксерът не се е ползвал съвсем точно по предназначение.

Проблемът беше разбито лагерче на запчатките което като ремонт струва 20лв и мога да го направя дори и АЗ за 30 минути. След година и няколко месеца миксерът изглеждаше като нов въпреки че беше мръсен заради това, че хората които са го ползвали са полагали някакви елемнтарни грижи за него.

Опитът ми със сладкарски цех.

Веднъж направих грешката да продам миксер на сладкарски цех, доста известен при това. Миксерът имаше същият проблем който имаше и миксерът за който говорех преди малко плюс износени четки на двигателя и това само за 2 седмици. Дори не мога да си представя обема от работа който беше свършил защото изглеждаше много-по зле от миксерът който се наложи да сервизираме след година и половина работа.

Затова и всеки път се опитвам да обясня на собствениците на сладкарски бизнеси които искат да си спестят пари от професионална техника миксерите които продаваме ние са хубави и биха свършили работата за която ги купувате перфектно и по същият начин както професионалните миксери, но в предвидените им за това обеми. Ще дам една аналогия за да стане по ясно на всеки един.

Предполагам сте виждали Камион с полу-ремарке, представете си какво ще стане ако вместо камион полу-ремаркето се дърпа от лек автомобил? Същото нещо се случва и със останалата техника. Нормалните хора си купуват лека кола, а не камион защото има трябва да придвижват себе си и багажът си, цеховете и фабриките си купуват камиони и професионална техника която е много по-скъпа от към поддръжка и първоначално вложение но може да поема по-големият обем от работа.

Какво стана с планетарният миксер който ни върнаха от фабриката?

Оправихме го и го подарих на на мой познат който вече го ползва повече от 6 месеца същият този миксер който издържа само 2 седмици в ръцете на фабриката за сладки.

А какво да правите ако вие сте фабрика?

Ние можем да ви предложим нещо ето такова…

planetary 80

Което може да обработва от 5кг. до 200кг на ден, нещо точно като за вас!

Обадете ни се кажете ни какъв обем от работа имате за да можем да ви предложим оферта за планетарен миксер който ще ви свърши работата, естествено ще дадете повече пари, но ще сте спокойни, че работата ви ще бъде свършена и няма да ВИ се налага да ни обяснявате как служителите ВИ много са го пазили докато на ден са правили по 50кг тесто и миксерът видиш ли е почнал да работи странно, аз естествено се правя на тъп и, че ви вярвам, но истината е, че всички знаем за какво става на въпрос. Предпочитам да не ви продам миксер отколкото да се налага да се лъжем по телефона, има много други фирми които биха ви взели парите с удоволствие и после няма да ви признаят гаранцията, ако търсите нещо такова аз просто не мога да ви помогна!

Георгиев

Самопровъзгласил се инжИнер, многознаец с претенции за писател ( двойкаджия по български ) и готвач.

Други статии

5 Comments

 1. Прекрасно обяснено

 2. Нина Тошева

  На мен ми трябва планетарен миксер за пицария, която меси тесто не повече от 10 кг. на ден. Дори бих казала, че в повечето случаи ми трябва замесено тесто между 5 и 8 кг.на ден.Получавам готово тесто, но бих искала да съм независима, в смисъл, че и фирмите за теста не винаги са коректни.Закъсняват,не идват и т..н…..
  Та затова молбата ми е , ако имате нещо за мен на приемлива цена да ми пишете на мейла.
  с поздрав Нина Тошева

 3. Идеално обяснение………..аз имам от вас …за домашен…….и съм доволна….

 4. Милка тодорпва

  Може ли да се прави 1 кекс?

 5. Красимира Мастева

  Искам да си закупя миксер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.