Най-добрият блендер в света Vitamix 5200

vitamix-5200

Знаете ли кой е най-добрият блендер в света и защо е най-добрият?

Както споменахме вече в заглавието това е Vitamix 5200, блендер добре познат на хората които обичат здравословният живот и не правят компромис с нищо, но за всички останали това е ново име и най-вероятно не знаете нищо за уреда освен, че е един от скъпите на пазара?

Наистина, този блендер се нарежда сред на-скъпите, но въпреки това не заема челни позиции въпреки това превъзхожда всички останали, дори и блендерът Vitamix 6300.

Защо е по-добър от който и да е друг блендер?

Понеже не правим сравнение между определени блендери за по-лесно възприемаме, че Vitamix 5200 бие по всички показатели останалите, но това сигурно няма да задоволи любопитството ви нали?

  • Плътност, хомогенност и вкус – това са параметри по които нито един друг блендер (поне до сега) не може да се представи осезаемо по-добре или дори по същият начин. Зеленото смути което Vitamix 5200 прави е най-доброто тествано от много хора по света за справка вижте тук.
  • Мощността му от 2 конски сили му позволява да развърта ножовете си с 240км/ч, което между другото не е най-голямата мощност нито пък най-високата скорост на блендерите на пазара, но всичко над тях е просто търговски трик, с който някоя фирма ще се опита да ви измъкне повече пари!
  • Цената му също не е най-високата, както казахме в Америка може да се намери за около 340$, докато конкурентите му предлагат цени от 403$, което също накланя везните в негова полза
  • Лекотата на употреба – въпреки, че много други се опитват да твърдят, че са достигнали това ниво на лекота на употреба което има Vitamix 5200 истината е, че при директно сравнение досега нито един друг блендер не се е представял по-добре. Резултатът винаги е еднакво добър, без да се налага да раздрусвате каната за да могат едрите парчета които са изхвърлени до капачката да се върнат в сместа за да се смелят!
  • Vitamix 5200 идва със 7 години гаранция, която неписано е доживотна заради високото качество на изпълнение, тук се намират и други фирми предлагащи подобна гаранция за техните блендери.
  • Шум – отново в сравнение с блендерите от този клас Vitamix е от най-тихите, но на пазара със сигурно ще намерите и по-тихи блендери, но това ще е единственото им преимущество!

Моето впечатление за блендера е че, наистина към момента няма създаден по-добър, през ръцете ми са преминали стотици да не казвам повече модели, от най-евтиният та до едни от най-скъпите. Факт е, че Vitamix 5200 който до скоро имахме в наличност към момента той-е най-доброто на пазара и може да се водите именно по него при изборът си на блендер!

Георгиев

Георгиев

Самопровъзгласил се инжИнер, многознаец с претенции за писател ( двойкаджия по български ) и готвач.

Други статии

1 Comment

  1. Avatar

    И на каква цена се предлагаше? В сайта имаше ли го или само в магазина ви? Някаква идея ще се появи ли отново защото се заинтересувах силно. Благодаря предварително за отговора .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *