Кухненски роботи или как замених рендето завинаги!

morkovi-cveklo-rende-salata

Сигурно много от вас (домакините), които ползват добре познатото старо и безотказващо метално кухненско ренде са се порязвали на него поне веднъж…

Сериозно, само веднъж?…

Вкъщи аз съм майстор на няколко неща и едно от тях са салатите, а зимата като сезон на ряпата, морковите и другите твърди култури е периодът през който рендето в 99% от случаите е най-използваният уред (в приготвянето на сезонни салати разбира се). Лично аз имам спомен от предходната година за поне 2 близки до смъртни, наранявания с рендето, като единият път се наложи да спирам кървенето с лепило защото замахнах с края на едно парченце ряпа доста злобно…

През следващите 2 седмици дланта ме болеше зверски, и тогава се зачудих защо по д***лите не си взема един кухненски робот който първо ще върши същото нещо поне 20 пъти по-бързо и като бонус ще запази соковете на зеленчуците (или плодовете) които настъргва вътре в тях?

Това е само малка част от добрата страна на кухненските роботи!

В крайна сметка се оказа, че настърганите салати са само малка част от улеснението което предлагат като функционалност кухненските роботи. Естествено, че ще ви прозвучи като реклама (това е така), но реклама която може да бъде подкрепена с опит и тест и предаден на всички желаещи да се възползват на готово от него. Ето и малко храна за мозъка:

Целият Staff на МАГПРОМ имаме у дома по една бройка от ето този кухненски робот, защо ли?

Сега сигурно пак ще си кажете “За да му правите реклама…“, ами отново бих казал “ДА“, но също така и за да се възползваме от разширената функционалност която предлага конкретният модел!

rende

Какво се случи с рендето?

Оказа се, че то все още може да намери приложение, естествено не в кухнята ами в отвеждането и по-скоро разпръскването и намаляването на водната скорост от олуците на къщата, заровено е под земята затова не мога да покажа снимка, но много добре му намерихме място в края на тръбата която отвежда водата от олуците, поставихме го вертикално, като единият му край свързахме с тръбата, а под другият му направихме дренаж с камъни.

Така, че не изхвърляйте старите си рендета а помислете къде можете да ги вградите, а що се отнася до кухненските роботи можете да видите гарантирано най-добрите модели селектирани само тук.

Добави коментар