Как да пуснем блендер на Kenwood от серията BL200xx

bl237

В интерес на истината се оказа, че на много наши клиенти им е трудно да пуснат своят блендер за първи път, дори има случаи в които е пускан и след дълго неизползване отново се забравя. Това частично е наша грешка заради не абсолютно обяснителните упътвания които идват от производителя, затова днес в тази статия ще разгледаме как точно се пуска един блендер на Kenwood от серията BL200 и за пример ще вземем моят любим Блендер 3-в-1 BL237.

Първо защото е един от най-продаваните продукти и второ (което е следствие от първото) защото там се срещат най-често трудности при първоначалното му пускане! По същият начин можете да пуснете блендери от серите BL300x, BL400x тъй като те работят на същият принцип и със същият захват, само диаметрите им са малко по-големи но функционално принципът е същият.

Извинявам се за клипът, не е с най-доброто качество, но мисля, че идеята стана ясна.

Стъпки за пускането на блендера:

  1. Включете блендера в контакта и поставете бутона в позиция “0” (нула)
  2. Вземете каната (която и да е) поставете я върху основното тяло и завъртете леко по-часовниковата стрелка докато се чуе изщракване.
  3. Уверете се, че каната е задействала защитата, като пробвате съвсем леко да я завъртите обратно на часовниковата стрелка, ако се движи означава, че не сте изпълнили стъпка 2 и трябва да я повторите!
  4. Ако каната не се движи обратно на часовниковата стрелка това означава, че сте се справили със 2-ра стъпка и сега можете да завъртите кръглият бутон в положение 1,2 или P (пулсация)

Проблеми при стартирането и решение:

  • ако купата не иска да щракне – възможно е ножът който се пада отдолу да не е завит плътно, тогава трябва да го завиете още малко, но не прекалено защото може да спукате каната!
  • ако ножът е стегнат, но изпуска течност – вижте дали гуменото уплътнение е поставено правилно

Проблеми с ползването на блендера и решение:

  • Сложените съставки не са добре пасирани – винаги слагайте първо по-твърдите и леки съставки, а след това останалите. Корите на ябълка, круша и др. трябва да се обелят за максимално фина смес.
  • Не може да смели съставките, възможно е ножът да не може да достигне до тях защото те са полепнали по стените или са твърде леки – повечето блендери имат минимално количество продукти които трябва да бъдат сложени за да може технологично ножът да ги смели, обикновено това е минимум 1/3 от обема, ако все пак изпитвате трудност използвайте пулсацията и добавете малко вода за инертност.
Добави коментар