Наистина ли е толкова трудно да пуснем блендера?

blender-not-workin

Важно!!! Прочетете това защото блендерът иска да ви убие!

Никога не си поставяйте ръката в каната на блендера, особено когато е поставена правилно върху двигателя, за справка вижте горната скица!

Трудно ли е да пуснем блендера или не?

Разбира се, че е трудно, кой ви каза, че не е!
Но само ако е изпълнено едно от следните две условия ->

  1. Ако това е първият блендер който пускаме!
  2. Ако пускаме десетки блендери на ден и този се пуска различно!

В общи линии повечето потребители които си купуват блендер, не са ползвали (не казвам всички) подобен уред до момента и попадат в първата графа, има и такива като мен които редовно им се налага да пускат различни блендери, но дори и тогава се случва да дойде някой нов (Английски) блендер, който просто да е измислен отзад напред!

Сега ще покажа как се пуска всеки един блендер!

Със скица защото скицата е картинка, а картинките ги разбират дори и децата. На скиците по долу се вижда условно как трябва да се постави каната и съответно как да се завърти, но имайте предвид, че посоката не е тази за всички блендери.

5e724b49-4254-46c6-b46f-b99bca9db04b-bg3

 

На много модели има белег на каната и на двигателя които трябва да се напаснат, но ако няма такива или не ги виждате може да се ориентирате по специфичният шум “ЩРАК” който се чува когато каната се постави в крайно завито положение, но дори и тогава (както показва практиката) не може да сме сигурни.

Никога не можем да сме сигурни, запомнете – Забранено е да сме сигурни!

Много често се случва да отработваме с клиенти цялата тази процедура по телефона и накрая пак да не сполучим, а те (клиентите) да върнат блендера, и наистина “много да ме изненадат” когато го взема от куриера. Можете ли да предположите какво става когато се опитам да го пусна:

[yop_poll id=”-1″ tr_id=”1″” show_results=”-1″]

Не знам за вашите отговори но в 99 на 100 от случаите блендерът прави “БЗЪЪЪАЗЪЪЪИЪЪЪЪ” като завъртя бутона, та чак иска да счупи каната и да ме подгони!

И защото знам ,че всичко това няма да е достатъчно съм подготвил едно напълно импровизирано клипче как пускам блендер, как го пускам с едната си ръка докато с другата правя клипчето! Сега някой ще каже махнал е другата ръка с фотошоп-а, да ама не, веднага бих отвърнал на забележката “Ако случите на ръка толкова е нужно за да се пусне блендера.”

Нека кажа за това кога ми е било трудно да пусна блендер.

Всички блендери (вече мога да кажа само повечето) се привеждат в работен режим по следните начини. Поставя се каната с дръжката на 180° от лицето на уреда, след което започваме с плавно движение да завъртаме каната ПО-ЧАСОВНИКОВАТА СТРЕЛКА, до момента в който се усети едно прещракване, ако сте по-млади можете дори да го чуете, аз понякога не го чувам.

Другият най-разпространен метод за фиксиране на каната с моторната част, която се среща главно при блендерите със стъклени кани е директното вертикално поставяне, но тук трябва да се внимава как се поставя каната, защото при някой модели е възможно да се завърти на 180 градуса при което ако защитата не съвпадне има шанс уреда да не може да заработи, но този проблем е решен при, както казах почти всички модели.

Изключенията:

Наскоро ми се наложи да пусна блендер на Russell Hobbs – Ilumina, при който се оказа, че нещата не стоят точно както си ги мисля аз. Какво стана?

Около 15 минути въртях каната по-часовниковата стрелка, завъртях я само господ знае колко пъти около оста си докато проумея, че може би Английските инженери не мислят точно както останалите, реших да пробвам теорията си и се оказа, че не само Английските автомобили са с Дясна дирекция но и някой техни блендери също се ползват на-обратно. (Ех защо мама не ме записа да уча в Англия…)

След като се замислих установих, че въпреки всичко концепцията на работа е същата единствено трябва да се съобразим с посоката на въртене, която условно бях приел(само заради това, че постоянно пускам блендери), че трябва да бъде по часовниковата стрелка.

Blenders-cool

Изводът за блендерите:

Независимо колко опит имаме, независимо за колко технически грамотни се имаме, винаги ще се намери някой блендер, който да ни извади от кожата и да ни скъса нервичките до толкова, че най-близкото дете в периметъра да му се прииска да не се е раждало ако се спъне в кабела който е стабилно забучен в контакта на стената, защото е забравило да погледне в краката си докато минава и ви наблюдава с любопитство (и насмешка) как се мъчите с новият странен уред който сте домъкнали у дома, точно в този момент в, който теоретично сте изчислили, че уреда ще сработи!

Не се заблуждавайте, всяко дете ще ви подозира за по-глупав от колкото изглеждате в този конкретен момент, а след още няколко неуспешни опита да подкарате тази совалка за вашите умения подозренията им тотално ще се разсеят!

В крайна сметка всички в къщи знаят, че не пиете смути както се опитвате да симулирате с мръсната чаша от кафе в която доляхте вода с надеждата да заприлича на плодова напитка и знаят, че ги очаквате да излязат от стаята за да изплюете последната глътка с която се опитахте тотално да ги заблудите, но не го правят за да ви накажат със своята усмивка след като преглътнете необратимо.

Тогава как трябва да процедираме с тях (блендерите)?

С търпение! Най важното е да забравим какво знаем, да прочетем упътването, да забравим за децата, за кучето което ни дърпа за панталона защото не е яло вече втори час, да погледнем конструкцията на самата кана и на основата където тя се поставя. Да помислим какво трябва да направим за да можем да го пуснем!

А успеем ли да го пуснем ще се лее смути, и Блъди Мери, и каквото решим, а за тези които не тече смути от блендера предлагам абсолютно безплатно да им го включа, само ще ми уредите самолетният билет (мога да се возя и на Мерцедес нямам претенции за кой модел след 2014-та) + чифт чорапи ако не сте нахранили кучето докато дойда!

За малцината, един може и двама да сте не знам, имам алтернатива която ще ви накара да откачите моментално, да изпаднете в мистерия и веднага да изкормите двигателя на мъртвият за вас така или иначе блендер като под моето вещо наставничество го превърнете в това… нещо което ще наречем:

blender-lamp

Ламполендер

Добави коментар