Всички пратки пристигат без закъснение | спазваме стриктна хигиена
🕓 ПОН до ПЕТ : от 10:00 до 17:00
Любими
ЗАТВОРИ
logo
0
Филтри
Филтър
Отзиви

Ледогенератори

Ледогенераторите са познати от десетилетия насам и сега ще разберем какво е предназначението им, къде се използват и какъв е принципът им на работа. Кои са важните характеристики, на които да обърнем внимание при избора и защо магазинът на Магпром във Варна и сайтът magprom.net са места, от където можете да ги закупите на значително по-ниски цени.

За какво служат ледогенераторите

Тяхното основно предназначение е произвеждането на голямо количество малки ледени кубчета за кратко време, предимно за охлаждане на различни видове напитки. Тези уреди за лед могат да се използват както за дома, така и за малки и големи заведения. Домашните решения, разбира се са портативни и със значително по-малък обем за производство на лед от промишлените големи ледогенератори. Техният дизайн е изключително елегантен и красив, може да се впише в интериора на всеки дом, офис или заведение, а във функционално отношение до голяма степен тези машини за лед са автономни.

Какъв е принципът им на действие

Ледогенераторите като цяло работят на един основен принцип и последователност:

  • След включването на електроуреда, специален клапан подава необходимото количество вода към определен съд, в който всъщност се извършва замразяването.
  • В процеса водата е налята в специални калъпи, при които, след замразяване, готовият лед приема техните форми, които могат да са най-разнообразни - обикновено са кубчета с определен размер.
  • След като водата премине в твърдо агрегатно състояние, мотор активира специалните лопатки, които избутват готовите ледени кубчета в контейнера за тяхното съхранение.
  • При свършване на готовия лед, целият процес се повтаря наново.

На какво да обърнете внимание преди покупка на Машини за лед

Съществуват някои важни характеристики, на които е важно да обърнем внимание при избора на подходящ ледогенератор:

  • Обем - вместимостта на контейнера за вода е важна, ако трябва ръчно да го доливаме;
  • Количество - промишлените са способни да произвеждат до и над 100 кг лед дневно, докато моделите за дома са с капацитет от 15/20 кг за ден;
  • Консумация на енергия - особено важен показател за работа в заведение. Мощността и консумацията зависят от капацитета на машината за лед;
  • Ниво на шума - обикновено съвременните ледогенератори са изключително тихи при своята работа.

Защо да поръчате онлайн от Magprom

В магазина на Магпром във Варна или на сайта magprom.net са достъпни нови модели ледогенератори, както и друга техника с транспортни дефекти, които се предлагат на значително занижени цени. Те са предварително тествани за пълна техническа изправност и биха могли да имат малки дефекти по външния вид или опаковката. Въпреки това, при всяка поръчка получавате гаранция за спокойна експлоатация, така че се възползвайте!

Ледогенератор MEDION ICE MAX md17739, 2.2L, 150W
ПРОМО

4 от 5
279.99 289.99  459.00  
Спести: 39%
Ледогенератор Andrew James 000220 / 15kg за 24 часа
ПРОДАДЕН
Ледотрошач за коктейли Andrew James AJ000004 / 55W
ПРОДАДЕН
Ледогенератор Andrew James ZIM01, 16kg за 24ч
ПРОДАДЕН
306.99
Редовна цена: 599.00