Уреди с транспортни дефекти, каква е истината : ДЕТАЙЛНО

Здравейте, щом сте на тази страница искате да разберете какви са тези уреди, какво представляват дефектите им и дали са за вас?Това е страхотно защото ще говорим точно за това, нека да започна с малко факти…

 • Уредите с транспортни дефекти са по-евтини (Логично), защото имат някакви дефекти;
 • Тези уреди са напълно функционални (работещи), защо иначе да ги купуваме?
 • Дефектите са изцяло козметични;
 • Понякога дефектите са напълно незначителни;
 • Понякога дефектите са по-значителни и дори дразнещи;
 • Произведени са изключително и само за развитите и по-важното платежоспособни Европейски държави, като Германия, Англия, Франция и други, за съжаление България не е сред другите;
 • Пристигат главно от гореизброените държави;
 • Уредите с транспортни дефекти са 100% оригинални поради високият контрол и изисквания за качество;

Но това е стандартната форма под която попадат всички тези уреди, истината е, че всеки един е в някаква степен с различен дефект.

Естествено това е най-голямата пречка всяка една бройка да има своя собствена снимка и цена, но въпреки всичко когато пазарувате от нас, може да сте спокойни, че получавате най-доброто качество при най-добрата гарантирана цена.

Нямаше как да мина и без малко реклама :), но това е истината драги читатели!

Мисля, че най-добрият начин да добиете представа и не говоря само за обща престава е като ви покажа снимки на 2 еднакви модела уреди, които ще извадя на RANDOM от склада ни, почакайте само няколко минутки (образно казано)…

Така … за мен 15 минути за вас 3 секунди и снимките са на лице:

За по-лесно номерирах машините, от тази снимка се вижда, че и двете машини нямат оригинална опаковка, защото е била повредена, затова ние ги поставяме грижливо в бели транспортни опаковки.

Тук вече сме извадили кафемашинките от кутиите им, можете ли да кажете коя машина от коя кутия е? Не е нужно да отговаряте въпроса е реторичен, а освен това и към момента нямат съществена разлика освен това, че поставката за чаши на едната машина е в долно, а другата в горно положение….

Аха ето вече първите разлики и дефекти, кафемашина номер 2 има драскотина, ужулено на контейнера за вода отзад, но предполагам, от тази снимка не става ясно ето затова….

Ужас… някой я е използвал, но отвън (малко тъп хумур).

Понякога, когато продуктите се транспортират е възможно да се получат точно такива козметични дефекти особено ако до уреда (по време на транспортиране) е имало нещо абразивно като металните пинове на щепсела.

Уви този скапан щепсел е прецакал контейнера, който струва някакви си 20 лв (без да съм сигурен)…

И какво правим?

 1. Купуваме нов контейнер и вдигаме цената? Да бе да, заради това?
 2. Продаваме тази без драскотина по-скъпо а тази оставяме на същата цена? Помислете си пак…
 3. Или предлагаме и двете на една и съща най-ниска цена и просто ви уведомяваме, че има дефект. „Елементарно Уотсън“, а и евтинко! Бих поправил Хоумс.

И нека да погледнем отгоре, защото само там не сме погледнали все още…

От горе също нямаме някакви дефекти, което разбира се са само добри новини за нас.

Нека да благодарим на двете бройки KRUPS KP1108 за любезната асистенция и да ги отпратим обратно в склада. Ако са ви харесали можете да ги поръчате директно от тази страница, ако не са ви харесали Живи и Здрави, да продължаваме нататък.

Какво разбрахме от всичко дотук?

Въъй ‘ми те май нямат кой знае какви дефекти бе?

Това си е лично мое мнение разбира се. Можете и да добавите някоя капка вода в контейнера след като ги обезвъздушим преди да ви ги изпратим, защото както всички знаят кафемашините имат нужда от обезвъздушаване при първото си пускане, а защо го правим ние ще обясня в друга статия. (Всъщност е много кратко ще го обясня тук: Клиента винаги е прав, и когато си купува за първи път е предубеден, ние знаем, че клиента е прав и не можем да му докажем, че машината работи след като той не може да я пусне за първи път, след като стартирахме практиката с предварително тестване проблемите почти веднага изчезнаха.)

Какви други дефекти съм виждал в практиката?

За да ни е по лесно ще систематизирам малко повърхностите…

Метални повърхности:

 • Когато има много големи и прави плоски повърхности най-чeсто страници на фурни и микровълнови се срещат наранявания на повърхността или леки неравности причинени от натиск;
 • Когато върху повърхността е имало тиксо при почистването му е възможно да останат кръгови драскотини;

Стъклени повърхности:

 • Те са любимите ми или са напълно счупени и не ги продаваме или са напълно здрави;

Пластмасови повърхности:

 • В много редки случаи се е случвало да има микро отчупвания ако не е бил добре опакован електроуред който има елемент с много остър и подаващ се извън габаритите на уреда ъгъл, иначе казано ако нещо „стърчи“ и е остро е възможно крайчецът му да се счупи много по-лесно.
 • Когато уреда е пътувал недобре опакован и нещо се е търкало в него много често има прави драскотини точно на това място
 • Когато е върху пластмасовата повърхност е имало тиксо при почистването му също може да има кръгови драскотини или дори матиране

И сега, нека да видим долната драскотина под логото…

Това беше един от 25 уреда които отворих (защото трябваше да намеря такъв с дефект за снимката, което ми отне малко повече от час).

Ако за някой този дефект е по-дразнещ от стимулиращата с 50% по-ниската цена (в повечето случаи), винаги можете да ни накарате да ви потърсим по-запазена бройка, естествено това малко може да оскъпи продукта, защото е свързано с допълнителен труд на складовите работници, но дори и тогава цената ще бъде повече от добра, гарантирам ви.

Ако желаете снимки на конретен продукт или желаете повече информация по материята, можете да напишете отдолу в коментарите и ще организирам за вас допълнение към статията!

А сега може да се върнете обратно в каталога ни с уреди имащи козметични дефекти.

 

Георгиев

Самопровъзгласил се инжИнер, многознаец с претенции за писател ( двойкаджия по български ) и готвач.

Други статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.